Surau As-Salikin,Kg Jeram,Beserah,Kuantan.

MANHAJ (JALAN) GOLONGAN YANG SELAMAT

 • Jadual Kulliyah

  Kulliyah Bulanan dan Harian oleh Mundir Pondok Pebgajian As-Salikin Ustaz Hassan Zahari pengajian secara bertalaqi Kuliah Harian ( sesi malam ) i.Minhajul Abidin ( Iman Ghazali ) hari Rabu. ii.Munyatul Musoali ( Sh Daud Al-Fatani ) hari Jumaat. iii. Nisbah hu Munir ( kitab Aqidah ) hari Isnin. Kuliah Harian ( sesi zohor ) i. al-adzkar ( Iman Nawawi ) setiap Hari. Kuliah Bulanan ( sesi Dhuha ) i.Tafsir Jalalain - Hari Ahad minggu Pertama. ii.Penawar bagi Hati ( tasauf ) -Ahad minggu Pertama iii. Darus Samin ( usuluddin ) - Ahad mln Isnin.
 • Visitor

  • 15,963 hits
 • Kategori

 • Advertisements

derma dan komen

assalamualaikum Pihak Surau ini boleh dihubungi melalui untuk sebarang pertanyaan dan kemusykilan.

Alamat Lokasi : Surau As-Saalikin, Kg Jeram,

Beserah, 26100, Kuantan, Pahang.

( Pendaftaran No : MUIP S.KTN.207 )

Alamat e-mail : surau.salikin@gmail.com

Dalam kearah membangunkan Pengajian Pondok pihak surau amat memerlukan sumbangam bagi memastikan cita-cita untuk menegakkan syiar Allah mampu dipikul secara bersama dan semoga keberkatan usaha ini dibalas dengan balasan yang baik dari .Allah

Derma boleh disalurkan kepada pihak surau bagi :

 1. Majlis Ilmu
 2. Pembangunan Pondok Pengajian

under const

Advertisements

3 Respons to “derma dan komen”

 1. Pn Noor said

  ASSALAMUALAIKUM…
  SAYA BERMINAT UNTUK MENGHANTAR ANAK SAYA BELAJAR DI SURAU SALIKIN SEPARUH MASUK. ANAK LELAKI SAYA BERUSIA 15 TAHUN DAN SEDANG MENUNTUT DI SMA AL IHSAN, TG API. BAGAIMANAKAH CARANYA DAN BERAPAKAH BAYARANNYA.

  SAYA JUGA BERHARAP AGAR PIHAK TUAN DAPAT MEMBERIKAN NOMBOR AKUAN UNTUK SAYA MEMBUAT SUMBANGAN. LEBIH ELOK SEKIRANYA AKAUN MAYBANK ATAU CIMB.

  TERIMAKASIH.

  • Sheikh said

   Untuk makluman Puan pondok ini berlandaskan pengajian pondok tradisional mirip kepada pondok di Patani dan Kelantan dan ianya lebih kepada penekanan menjadi insan kamil dan kitab2 yg digunakan adalah mengikut sistem pengajian tradisional dan lebih kepada proses tarbiah supaya keluar kelak akan melahirkan pelajar yg makrifat kepada Allah SWT. Ianya tidak mengunakan kokurikolum pengajian Madrasah moden . Pengajian pondok disediakan secara percuma dan hanya RM50. dikenakan bagi bayaran bil dan untuk memasuki pondok As-Salikin ianya perlu melalui proses tapisan oleh Tuan Guru. Jika Puan berminat untuk menghantar anak puan boleh terus menghubungi pondok bagi tujuan tersebut.

 2. magella farid said

  Saya berniat nak hantr adik saya(14)ke sekolah pengajian pondok.supaya adik saya menjadi insan berguna dan pandai berdoa untuk arwah bapa kami.saya sudah tidak kisah jika adik saya tiada SPM…yang penting ialah ilmu akhirat.bagaimanakah pula langkah-langkah keselamatan di sekolah pondok?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: